-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8360 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:4

آيا بين گناهان فرقي است؟ در جامعه ميبينيم فرضاً استفاده از بيت المال هيچ گونه زشتي ندارد، ولي صحبت با يك زن نامحرم خيلي زشت شمرده ميشود! دليل اين گونه تفاوتها چيست؟

گناهان از جهتي به دو دسته صغيره و كبيره تقسيم ميشوند. در كتب اخلاقي در مورد خصوصيات هر كدام و تعداد گناهان بحث شده است. گناهان صغير در اثر تكرار و اصرار در حكم كبيره ميشوند.

براي اطلاع بيشتر به كتاب گناهان كبيره آيت الله دستغيب رجوع شود، ج 1، ص 31 به بعد.

البته بين تعاليم اسلامي و دستورهاي ائمه معصومعليهمالسلام و آنچه در جوامع اسلامي و مسلمانان رايج ميباشد، تفاوت فراواني وجود دارد كه علت اين مسئله يكي از مهمترين موضوعات قابل بحث است. يك سري از گناهان كبيره و صغيره هستند كه بعضي مردم مرتكب آنها ميشوند و در اثر تكرار در جامعه، به امري عادي تبديل شدهاند. حتي اگر گناهان صغير باشد، در اثر مداومت به كبيره تبديل ميشود. حرمت هيچ يك از گناهان با توجيهات بي پايه و اساس رفع نميشود. اگر به بعضي گناهان مردم حساسيت خاصي نشان ميدهند، اين امر بسيار مثبت است و بايد در مورد ساير گناهان نيز در جامعه، با فرهنگ سازي و نهي از منكر اين حساسيتها به نحو منطقي و صحيح افزايش يابد. اين عامل، نيروي بازدارندگي قويي براي ترك گناهان به حساب ميآيد، بي آن كه از حساسيت نسبت به گناهاني كه وجود دارد، كاسته شود.

علت ديگري كه ميتوان در مورد فرق گذاشتن بين گناهان ذكر نمود، اين است كه انسانها از قبح برخي گناهان آگاهي ندارند و با نوعي سطحي نگري و ساده انگاري آن گناهان را مرتكب ميشوند و اصلاً به حرمت آن گناه توجه ندارند و يا اين كه با سهلانگاري گناه را مرتكب ميشوند و نوعي اباحيگري آنها را فرا گرفته است، كه به سادگي واجبات الهي را ترك مينمايند. اين مسئله نيز نياز به آگاهي بخشي دارد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.